Hallo Wereld.

Communiceren op persoonlijke titel, bestaat dat nu echt? In de communicatie wereld weet iedereen dat die scheiding niet te maken valt. Een koning die als privé persoon op vakantie gaat blijft een koning. Een directeur van de Rabobank die als hoogleraar een prominent gezicht is van het rommelde Herstel NL blijft directeur van de Rabobank. Een minister die op zijn huwelijk de fout in gaat blijft minister.

Dat betekent niet dat mensen geen fouten mogen maken. Zoals de koning zo mooi zei: ,,Wij zijn niet onfeilbaar.’’ Wij leven tenslotte in een afrekencultuur. Mensen worden afgerekend op hun fouten, het liefst zo hard mogelijk met de hardste consequenties. Hun kwaliteiten en prestaties worden daar voor het gemak volledig bij vergeten.

Zo ben ik op zakelijke sociale media ook altijd terug houdend geweest met met mijn berichten. Mijn profiel op twitter zegt: Koninklijk Huis fotograaf. Als diezelfde fotograaf kritisch is op zijn onderwerp kan dit averechts werken bij het lijdend voorwerp; de Koning. Als ik antwoorden op kritische vragen vermijd ben ik niet onafhankelijk genoeg. Het goed doen lijkt daarmee onhaalbaar.

Toch ga ik mij vanaf nu via mijn eigen website en blog meer uitlaten, risico nemen en te communiceren. Uit te spreken wat ik zie, voel, hoor en vooral denk. Altijd realiserend dat dit reacties oproept. Ik hoop hier stiekem ook zoveel mogelijk op. Ruimte voor dialoog maar vooral elkaar versterken.

Ik kijk uit naar mijn proces van verbreding van mijn kennis op het gebied van media en communicatie en zie deze blog als het startschot. Op persoonlijke titel deze blog, Patrick van Katwijk; iemand die op staat en naar bed gaat als vader, fotograaf, mediavolger en gefascineerd is door alle vormen van communicatie.